Caracteristici 2RT

Care este ştiinţa din spatele Ellex 2RT?

 

Ellex 2RT ™ este conceput pentru a trata o serie de boli retiniene cauzate de un EPR şi membrana Bruch compromise, structurile responsabile pentru transportul alimentării cu energie şi eliminarea deşeurilor de la fotoreceptorii retinei.

 

Ellex 2RT ™ stimulează un proces de vindecare biologic care duce la întinerire celulară, inversând efectele asupra acestor mecanisme de transport. Studiile de laborator efectuate de Prof. Dr. Marshall, FRCPath, FRCOphth (Hon), de la Spitalul St Thomas', Marea Britanie, au demonstrat că Ellex 2RT ™ reîntinereste întregul mecanism de transport al retinei şi îmbunătăţeşte conductivitatea hidraulică a membranei Bruch.

Cum acţionează Ellex 2RT?

 

Ellex 2RT ™ foloseşte impulsuri extrem de scurte de energie laser pentru a stimula epiteliul pigmentar retinian (EPR), declanşând un proces de întinerire celulară, fără a provoca pagube termice la nivelul retinei. Acest lucru se datorează faptului că melanina din interiorul celulelor EPR se află în organite intracelulare numite melanozomi.

 

Aceste minuscule, discrete granule pigmentare absorb energia laser a 2RT, încălzind instantaneu suprafaţa exterioară a granulelor până la punctul în care provoacă citoplasma din jur să fiarbă şi să producă un balon de gaz.

 

Extinderea aceastei bule de gaz din interiorul celulei EPR provoacă daune fatale citoscheletului celulei, dar fără a dăuna peretelui celular EPR. Acest efect este posibil din cauza caracteristicilor fizice ale melanozomilor, inclusiv dimensiunea şi densitatea pigmentului,  şi energia laser extrem de scăzută folosită cu Ellex 2RT ™.

Ce tip de laser este utilizat pentru Ellex 2RT?

 

Ellex 2RT ™ este un laser YAG Q-switched verde , care produce foarte precis la 3 nanosecunde impulsuri de energie luminoasa la 532 nm. Lungimea de undă 532 nm are absorbţie selectivă maximă în melanozomii de EPR, făcând-o lungimea de undă ideală pentru Ellex 2RT ™. Prototipuri Ellex 2RT ™ sunt folosite în prezent în investigaţii clinice şi de laborator.

 

Terapia Ellex de întinerire retiniană (Ellex 2RT ™) este o terapie laser care are potenţialul de a influenţa pozitiv viaţa a milioane de oameni care suferă de boli retiniene. Folosind tehnologia de nanosecunde, Ellex 2RT ™ este o terapie non-termică cu laser, care stimulează un răspuns de vindecare natural si biologic în ochi pentru a trata o serie de boli degenerative retiniene. Ellex 2RT ™ este în curs de studiu clinic pentru tratamentul de degenerare maculara legata de varsta (DMLV) şi a retinopatiei diabetice - două dintre cele mai comune cauze de orbire şi insuficienţă a vederii in lumea dezvoltată.

 

Efortul de a dezvolta Ellex 2RT ™ a fost condus de Prof. John Marshall din 2001, când a fost numit preşedinte al Consiliului Consultativ Medical Ellex. Împreună cu colegul său de cercetare, dr. Ali Hussain, Prof. Marshall a petrecut mulţi ani în cercetarea cauzelor care stau la baza DMLV. Studiile iniţiale de laborator efectuate în Regatul Unit al Marii Britanii au demonstrat cu succes că Ellex 2RT ™ poate fi folosit pentru a influenţa cauzele timpurii de apariţie a DMLV prin declanşarea unui proces de întinerire celulară, astfel oprind sau întârziind degradarea care ar putea duce la DMLV uscat sau umed.

 

Studii suplimentare de laborator au stabilit, efectul terapeutic al Ellex 2RT ™, cu cercetările efectuate la spitalul St Thomas, Londra, demonstrând că Ellex 2RT ™ influenţează proprietăţile de transport ale EPR şi membranei Bruch - structurile-cheie implicate în progresia DMLV şi a retinopatiei diabetice.

Cum diferă Ellex 2RT de lasere micropuls şi SRT?

 

Tehnologia laser micropuls şi SRT (Terapie Selectivă Retiniană), au apărut ca posibile alternative la fotocoagulare pentru tratamentul bolilor retiniene. Ambele tratamente utilizează impulsuri considerabil mai rapide decât fotocoagulatoarele laser convenţionale, dar totuşi provoacă daune termice la nivelul retinei.

 

În contrast, Ellex 2RT ™ foloseste impulsuri la nanosecundă de energie laser - oferind de 500 de ori mai puţină energie, şi fără riscul de deteriorare termică.

Ellex 2RT pentru DMLV

 

Investigaţiile clinice iniţiale au demonstrat că Ellex 2RT ™ este promiţător în tratamentul DMLV timpurie. Un studiu clinic prospectiv în curs de desfăşurare la Spitalul Royal Victorian  Eye  and Ear (RVEEH), Australia, în colaborare cu Centrul de Cercetare Eye Australia (CERA) ce investighează eficacitatea Ellex 2RT ™ pentru pacienţii cu risc crescut de DMLV timpurie, a arătat că majoritatea pacienţilor experimentează o îmbunătăţire a funcţiei vizuale şi / sau tratament de reducere a drusen-ului (a se vedea "Îmbunătăţirea retiniană funcţională cu Nano-Tratamentul laser în risc ridicat de DMLV timpurie, Guymer et al ARVO 2011.").

 

"Primele rezultate indică faptul că punerea în aplicare a Ellex 2RT la ochiul afectat elimină drusen-ul. Pentru a scăpa de drusen la nivelul retinei al unui pacient, sperăm să se inverseze procesele degenerative cauzate de boală"

Dr. Robyn Guymer, MB, BS,FRANZCO

Şeful Departamentului de Cercetare Maculară de la Centrul Cercetare Oculară Australia (CERA)

 

Spre deosebire de tratamente anti-VEGF, care este adecvat numai pentru stadiul final al bolii, Ellex 2RT ™ oferă posibilitatea de a interveni mult mai devreme şi să încetinească sau sa inverseze parţial procesele degenerative ale bolii, eliminând astfel riscul de a întârzia sau de vizibilitate în pericol complicaţii asociate cu DMLV.

Ellex 2RT pentru Retinopatia Diabetică

 

Un studiu clinic pilot desfăşurat la Spitalul Royal Adelaide, Australia, a arătat că Ellex 2RT ™ ar fi la fel de eficace ca fotocoagularea retinei pentru tratamentul retinopatiei diabetice - dar cu avantajul suplimentar al salvării de fotoreceptori de daune termice. În plus, Ellex 2RT ™ este nedureros şi rapid, oferind avantaje considerabile atât la medic cât şi la pacient.

 

 

"Ellex 2RT a produs reduceri foarte similare în edeme maculare, în comparaţie cu fotocoagulatoarele retiniene convenţionale, în timp ce a folosit aproximativ de 500 de ori mai puţină energie laser."

Profesorul Robert Casson, MB, BS (Hons), DPhil, FRANZCO  

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi: 

www.ellex.com

Ce este Ellex 2RT?

 

Terapia Ellex de întinerire retiniană (Ellex 2RT ™) este o terapie laser nontermală, cu impulsuri la  nanosecundă care stimuleaza un proces natural şi biologic de vindecare al ochiului, în scopul de a trata o serie de boli degenerative retiniene. 

 

Până în prezent, terapiile cu laser pentru tratamentul bolilor retiniene au avut ca ţintă complicaţiile stadiilor tardive, şi deseori s-au concentrat asupra păstrarii vederii centrale în detrimentul vizibilităţii periferice compromise. 

Laser Oftalmologic 2RT

2rt4.JPG
2rt4.JPG

elex2rt_treatment_image_min.jpg
elex2rt_treatment_image_min.jpg

2rt2.JPG
2rt2.JPG

2rt4.JPG
2rt4.JPG

1/5

Ce potenţial de tratament are Ellex 2RT

 

Ellex 2RT ™ este în curs de studiu clinic pentru tratamentul degenerescenţei maculare legate de vârstă (DMLV) şi a retinopatiei diabetice.

Dar cu avansarea Ellex 2RT ™, oftalmologii au potenţialul de a trata bolile retinei mult mai devreme – oprirea progresiei bolii şi păstrarea unei viziuni funcţionale înainte de a avea loc daune fizice ireversibile şi pierderea vederii. 

De ce Ellex 2RT poate fi un potenţial tratament mai bun?

Cu Ellex 2RT ™ există potenţialul de a trata boli ale retinei mai devreme, înainte ca aceste modificări ireversibile fizice să apară şi înainte ca pacienţii să experiementeze pierderea semnificativă a vederii. Cel mai important, Ellex 2RT ™ păstrează efectul terapeutic al tratamentului cu laser în timp ce elimină leziunile termice tisulare inerente într-un tratament convenţional cu laser pe retină.

 

În plus, Ellex 2RT ™ este nedureros pentru pacient şi mai rapid pentru oftalmolog în administare.