SML.png
SML.png

sml_05.JPG
sml_05.JPG

IOL01.jpg
IOL01.jpg

SML.png
SML.png

1/3

      SML este o lentilă intraoculară bifocală ADD-ON, cu o zona specifică centrului optic ce furnizează o putere de adiție de +10 D, lentila fiind proiectată de Prof. Gabor B. Scharioth. 

      SML este destinată implantării monoculare, în ochiul ce funcționează mai bine fără a afecta vederea de la distanță sau câmpul vizual.

 

 • Add-On cu un design simplu bifocal

 • Diametru optic 1.5 mm cu zona centrală  + 10 D

 • Zona periferică cu optică neutră

 • Se bazează pe platforma deja cunoscută ADD-ON

 • Magnificație suficientă

 • Nu afectează vederea periferică sau la distanță

lencse_pontokkal.JPG
lencse_pontokkal.JPG

lencse_pontokkal.JPG
lencse_pontokkal.JPG

1/1
Beneficii:
 
 • Suficientă magnificare

 • Intervenție chirurgicală sigură și ușoară

 • Independență față de starea lentilelor

 • Nici o reducere a câmpului vizual

 • Nu afectează vederea la distanță

 • Reversibilitate

 • Accesibil

Cu SML sunteți în siguranță
 
 • Proiectat și dezvoltat pe baza platformei ADD-ON, platforma bine cunoscută pe piața oftalmologiei încă din 2010, cu peste 2500 de implanturi.

 • Extrem de stabil în sulcus

 • Nu există riscul de un nivel ridicat de PIO

 • Nu există riscul de agățare a irisului

 • Poziționare fermă

Folosind tehnologia Near Triad Reflex:

 

Mioza-Acomodare-Convergență

 

     Din cauza efectului de mioză a vederii la distanță mică, porțiunea optică centrală ce asigură mărirea imaginii, va domina atunci când pacientul se concentreaza pe obiecte apropiate, dar nu va influența semnificativ imaginea atunci când pacientul focalizează pe obiecte distante printr-o pupilă dilatată.

picture_01.JPG
picture_01.JPG

picture_01.JPG
picture_01.JPG

1/1

Imaginea Nr.1 : Ochiul pacientului cu pupila dilatată

 

     Atunci când pacientul focalizează pe un obiect îndepărtat, pupila este dilatată pentru a exista suficient spațiu în jurul zonei optice centrale prin care să pătrundă lumina, dar și prin zona periferica al cristalinului secundar.

 

     Razele de lumină care provin de la un obiect îndepărtat care trec prin regiunea optică periferică și formează imaginea obiectului pe retină (lniile solide), vor domina percepția pacientului asupra razelor de lumină ce trec prin regiunea optică centrală, care nu se concentrează asupra retinei (liniile punctate).

picture_02.JPG
picture_02.JPG

picture_02.JPG
picture_02.JPG

1/1

Imaginea Nr.2 : Ochiul pacientului cu pupila îngustată

 

     Atunci când pupila este constransă, razele de lumină sunt restricționate în principal la regiunea optică centrală a cristalinului secundar, oferind astfel o imagine mărită pe maculă.

     

     Acest fenomen se aplică pe cazul unde pacientul dorește să focalizeze pe un obiect la distanță mică, de exemplu citește un ziar sau o etichetă, iar pupila devine mai îngustă din cauza reflexului de triadă la distanță mică.

   

     Imaginea astfel formată pe retină, este mărită în comparație cu imaginea formată de la un obiect aflat la distanță.

 

     Datorită refracției relativ sporită în zona de optică centrală în comparație cu puterea de magnificație a lentilei de bază, se obține o imagine clară pentru o distanță mică, aproximativ 15 cm.

Cum acționează LIO SML ?

 

     SML folosește cea mai importantă și sensibilă parte din retină - FOVEA - cu cea mai mare concentrație de conuri. Atât viziunea în culoare cât și cea mai mare acuitate vizuală este atribuită de către conuri.

 

cones_rods.JPG
cones_rods.JPG

cones_rods.JPG
cones_rods.JPG

1/1

 

     Conurile sunt concentrate în Fovea. Atât viziunea de culoare cât și cea mai mare acuitate vizuală reprezintă atribuțiile conurilor.

În timpul examinărilor de mici detalii, lumina este focalizată pe fovea centrală. Tijele sunt absente în fovee, dar predominante în altă parte a retinei. Ei sunt responsabili pentru vederea de noapte, pentru detectarea miscării și pentru vederea periferică.

    Astfel fără reginea non-foveală sau maculară ale retinei, putem detecta miscare și contururi în conditi scotopice, dar nu putem citii noaptea. Acesta este motivul pentru care SML nu deviază lumina de pe Fovee.

    SML, prin magnificație,  folosește cea mai bună și sensibilă parte din retină si din foveea avariată, pentru a permite cititrea.

 

Mod de acționare: Magnificare

 

     Magnificare de aproximativ 2 ori.  

     Petele întunecate ce acoperă textul reprezintă zone maculare deterioarate. SML mărește textul de aproximativ 2 ori, dar petele întunecate rămân de aceeași dimensiune, deoarece SML nu amplifică părțile deteriorate ale maculei. Astfel SML permite pacienților cu degenerescență maculară asociată vârstei.

enlargement.JPG
enlargement.JPG

enlargement.JPG
enlargement.JPG

1/1
magnification.JPG
magnification.JPG

magnification.JPG
magnification.JPG

1/1

Pentru ce pacienți se folosește SML ?

 

     Obiectivul SML îl reprezintă în mod special pacientii cu degenerescență maculară uscată asociată vârstei, oferindu-le o soluție în condiți de siguranță, simplă și convenabilă pentru a restabili vederea lor la distanță mică.

     Tehnologia SML se concentrează pe pacienții cu degenerescență maculară avansată asociată vârstei, dar ar putea fi folositoare pacienților cu alte probleme maculare, cum ar fi maculopatie mioapă, diabetică sau boli ereditare de retină.

     Doua treimi din pacienți, ce suportă degenerescență maculară asociată vârstei sau acuitate vizuală mai mică de 0.3 sunt pseudofachici - acești pacienți pot beneficia de SML. Operația poate fi realizată simultan cu operația de cataractă, dar chirurgia de cataractă trebuie făctuă deobicei prima cu testele de rigoare postoperative, iar dacă pacientul nu este multumit în continuare, SML poate fi introdus ulterior.

 

     SML ESTE POTRIVIT PENTRU MAJORITATEA MEDICILOR OFTALMOLOGI. NU NECESITĂ CURS DE INSTRUIRE INTENSIV. NU EXISTĂ CURBĂ DE ÎNVĂȚARE.

     

sml_02.JPG
sml_02.JPG

sml_02.JPG
sml_02.JPG

1/1
sml_03.JPG
sml_03.JPG

sml_03.JPG
sml_03.JPG

1/1

Aproape 30M de oameni din intreaga lume suferă de degenerare maculară asociată vârstei

 

      Degenerescenta maculara asociată vârstei (AMD) afectează 8,7% din populația lumii și este cea mai frecventa cauza de orbire ireversibilă în taote țările dezvoltate sau în curs de dezvoltare, în special la persoanele în vârstă de peste 60 de ani.
Prevalența sa este probabil să crească ca o consecință a:

 

 • Creșterea populației în vârstă

 • Factori de mediu

 

     Cataractă și pseudophakia sunt cele mai frecvente afecțiuni oculare care urmează să fie asociate cu AMD
Doua treimi dintre pacientii cu AMD avansate și acuitate vizuală de 0,3 sau mai mică sunt pseudofachie - acești pacienți ar putea beneficia de SML

Tratamentul de AMD

sml_04.JPG
sml_04.JPG

sml_04.JPG
sml_04.JPG

1/1

 Bolile AMD pot fi, în general, împărțite în două tipuri: AMD uscat (90-95%) și AMD umedă (10-15%)

wet_dry_amd.JPG
wet_dry_amd.JPG

wet_dry_amd.JPG
wet_dry_amd.JPG

1/1

     Au fost Înregistrate progrese semnificative în managementul de AMD umed, cu introducerea terapiei anti-angiogeneză, iar acum pacienții dispun de metode eficente de tratament care pot prevenii oribirea și în multe cazuri să restabilească vederea.

 

     DAR

 

     În momentul prezent nu există nici un medicament disponibil pentru tratarea unui caz de AMD uscat. Posibilitățile sunt limitate la reabilitatea vederii de o calitate inferioară decât cea naturală, cu ajutorul lentilelor intraoculare.

     Operația cu SML

 

 • folosind tehnici chirurgicale extrem de avansate

 • implantare ușoară: accesibilă pentru oricare chirurg obișnuit cu operația de cataractă

 • microincizie 2.2 mm

 • poziționarea cristalinului se face în sulcus

 • procedura durează doar 10 minute

 • recomandat pacienților cu pseudofachie

 • SML se implantează în ochiul dominant

surgery.JPG
surgery.JPG

surgery.JPG
surgery.JPG

1/1

Lentile intraoculare Medicontur SML - Scharioth Macula Lens