top of page

LASER 2RT - ELLEX (AUSTRALIA)

Caracteristicile laserului 2RT
download_edited.png

Ce este Ellex 2RT?

Terapia Ellex de întinerire retiniană (Ellex 2RT) este o terapie laser non-termală, cu impulsuri la nanosecundă care stimuleaza un proces natural şi biologic de vindecare al ochiului.

 

Ellex 2RT este nedureros pentru pacient iar tratamentul este foarte rapid.

 

Cum acţionează Ellex 2RT?

  1. 2RT acționează doar asupra celulelor epiteliului pigmentar retinian (EPR)

  2. Microbule se extind în jurul melanozomilor și produc deteriorări structurale intracelulare

  3. Aceste deteriorări cauzează moartea celuleor EPR

  4. Celulele EPR adiacente migrează și proliferează în spațiul vacant, acestea se divizează producând astfel noi celule EPR.

  5. Procese microgliale se extind către zona tratată cu laser fără semne clasice de stres (glioză)

  6. Permeabilitatea membrane Bruch este îmbunătățită iar transportul fluidelor prin membrana Bruch este restaurată.

Studiul clinic LEAD

Studiul clinic “Laser Intervention in Early AMD” (LEAD) este un studiu extins randomizat si controlat care a demonstrat potentialul 2RT de a reduce semnificativ rata progresiei intr-un grup specific de pacienti cu DMLV forma intermediara.

Studiul a cooptat 292 de pacienti si a analizat intarzierea progresiei DMLV forma intermediara spre stadiu final al

bolii. Fiecare participant a fost desemnat in mod aleatoriu fie unui grup ce a beneficiat de tratament cu 2RT fie un grup placebo. Tratamentul s-a desfasurat pe o perioada de 3 ani de zile.

Cum diferă Ellex 2RT față de lasere micropuls şi SRT?

Tehnologia laser micropuls şi SRT (Terapie Selectivă Retiniană), au apărut ca posibile alternative la fotocoagulare pentru tratamentul bolilor retiniene. Ambele tipuri de laser utilizează impulsuri considerabil mai rapide decât fotocoagulatoarele laser convenţionale, dar totuşi provoacă daune termice la nivelul retinei.

 

În contrast, Ellex 2RT™ foloseste impulsuri la nanosecundă de energie laser - oferind de 500 de ori mai puţină energie, şi fără riscul de deteriorare termică.

2RT LEAD_edited_edited.png

"Ellex 2RT a produs reduceri foarte similare în edeme maculare, în comparaţie cu fotocoagulatoarele retiniene convenţionale, în timp ce a folosit aproximativ de 500 de ori mai puţină energie laser."

Profesorul Robert Casson, MB, BS (Hons), DPhil, FRANZCO  

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi: 

www.ellex.com

download_edited.png

Edem macular clinic semnificativ

Spre deosebire de fotocoagularea retiniana conventionala care poate cauza deteriorari permanente structurilor sensibile ale ochiului, 2RT foloseste o energie de 500 de ori mai scazuta fata de fotocoagularea retiniana.*

 

*Jobling et al., “Nanosecond Laser Therapy Reverses Pathologic and Molecular Changes in Age-Related Macular Degeneration without Retinal Damage,” The FASEB Journal 29, no. 2 (February 1, 2015): 696–710, doi:10.1096/fj.14-262444.

2. Guymer, R.H., et al., Nanosecond-laser application in intermediate AMD – 12-month results of fundus appearance and macular function. Clin Experiment Ophthalmol. 2013 Oct 3. doi: 10.1111/ceo.12247.

3. Casson RJ. Et al., “Pilot randomized trial of a nanopulse retinal laser versus conventional photocoagulation for the treatment of diabetic macular oedema”, Clin Experiment Ophthalmol. 2012 Aug;40(6):604-10

 

DMLV – interventie timpurie

Ellex 2RT oferă posibilitatea de a interveni timpuriu in procesul bolii pentru a imbunatati functia retinei si astfel de a incetini procesul degenerativ asociat cu DMLV in stadiile sale incipiente. Studiile clinice si stiintifice au demonstrat ca 2RT poate creea un raspuns celular mononuclear in stadiile incipiente ale DMLV, inclusiv stimularea microgliei.*

 

Spre deosebire de tratamente anti-VEGF, care sunt adecvate numai pentru stadiul final al bolii, Ellex 2RT oferă posibilitatea de a interveni mult mai devreme şi să încetinească sau chiar sa stopeze procesele degenerative ale bolii, eliminând astfel riscul de a astepta si a întârzia tratamentul asociat cu pericol de complicaţii ale DMLV.

 

Retinopatia diabetică

Un studiu clinic pilot desfăşurat la Spitalul Royal Adelaide, Australia, a arătat că Ellex 2RT™ ar fi la fel de eficace ca fotocoagularea retiniana pentru tratamentul retinopatiei diabetice - dar cu avantajul suplimentar al prezervarii fotoreceptorilor de deteriorarile termice.

Studiul a demonstrat faptul ca in cazul pacientilor care nu au avut pseudodrusen reticular coexistent (RPD), un depozit de grasimi care este asociat cu stadiile finale ale DMLV (76% din pacientii inscrisi), tratamentul 2RT a facilitat o reducere de 77% in cee ce priveste rata progresiei bolii.

bottom of page